Потписан уговор за изградњу прве фазе аутопута на Коридору 5ц кроз Српску

Срна
Потписан уговор за изградњу прве фазе аутопута на Коридору 5ц кроз Српску

Бањалука - Представници предузећа “Аутопутеви Републике Српске” и конзорцијума који чине компаније “Интеграл инжењеринг” из Лакташа и “Гранит” из Скопља потписали су данас у Бањалуци уговор о изградњи прве фазе аутопута на Коридору “5ц” кроз Републику Српску, на правцу између петљи “Јоховац” (Товира) и “Руданка” (Костајница), у вриједности 62,5 милиона евра.

У име инвеститора “Аутопутева Републике Српске” уговор је потписао директор тог предузећа Душан Топић, а у име извођача радова генерални директор “Интеграл инжењеринга” Слободан Станковић и директор подружнице грађевинског предузећа “Гранит” Скопље у Бањалуци Зоран Трајановски.

Потписивању уговора у Административном центру Владе Српске присуствовали су премијер Српске Радован Вишковић и министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић.

Најповољнију понуду на међународни јавни позив за реализацију овог пројекта доставио је конзорцијум који чине “Интеграл инжењеринг” из Лакташа и “Гранит” из Скопља.

Овај конзорцијум је реализовао један од најзначајнијих инфраструктурних пројеката у Српској - аутопут “9. јануар” од Бањалуке до Добоја.

Према плановима предузећа “Аутопутеви”, аутопут на Коридору “5ц” биће изграђен у четири фазе, а прва предвиђа градњу дионице укупне дужине око шест километара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана