Потписан уговор са Милбауером о набавци пасошких књижица

Срна
Потписан уговор са Милбауером о набавци пасошких књижица

Бањалука - Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ /IDDEEA/ и компанија "Милбауер" из Бањалуке потписале су данас уговор о набавци пасошких књижица, чиме је обезбијеђен континуитет издавања пасоша, с обзиром на то да тренутни трогодишњи оквирни споразум истиче сутра.

Предмет уговора је израда и испорука максимално 550.000 пасошких књижица, чија је вриједност 10.997.415 КМ, али ће добављачу бити плаћена само израђена количина пасоша, што зависи од броја поднесених захтјева код надлежних органа.

Уговор траје 12 мјесеци, саопштено је из IDDEEA-е.

Овим је ријешена вишемјесечна неизвјесност у вези са набавком пасошких књижица, чије би неиздавање угрозило основно право грађана на слободу кретања, било би нарушено повјерење у документе БиХ и, евентуално, у питање доведено одржавање безвизног режима, а материјална штета, коју би претрпјели грађани и буџет Бих, била би огромна.

Из IDDEEA-е подсјећају да су у преговарачком поступку, који је почео 20. фебруара позивом за достављање захтјева за учешће у набавци пасошких књижица, учествовале компаније "Жемалто" /Gemalto/ из Француске, УАБ "Гарсу пасаулис" /UAB "Garsy pasaulis"/ из Литваније и "Милбауер" из Бањалуке.

У саопштењу објашњавају да је, након што је француска компанија одустала од жалбе коју је уложила, извршена оцјена благовремено достављених захтјева за учешће и утврђено да друге двије компаније испуњавају услове за наставак поступка.

Литванска фирма је одустала од учешћа, јер није могла да испуни техничко-технолошке услове, па су преговори проведени са компанијом "Милбауер" која је и изабрана као најповољнији понуђач. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана