Потписан Споразум о провођењу јавних набавки полицијске опреме и наоружања

Глас Српске
Потписан Споразум о провођењу јавних набавки полицијске опреме и наоружања

Сарајево - Споразум о провођењу јавних набавки полицијске опреме и наоружања за потребе полицијских тијела БиХ, Државне агенције за истраге и заштиту, Граничне полиције БиХ и Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ потписан је данас у сједишту Агенције за полицијску подршку БиХ у Сарајеву.

Споразум су потписали директор Агенције за полицијску подршку Хусеин Нанић, директор Државне агенције за истраге и заштиту Перица Станић, директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић и овлаштени представник директора Граничне полиције БиХ  Зорана Галића.

Потписивању је такође присуствовао Министар безбједности БиХ Драган Мектић.

Овим споразумом се утврђује начин сарадње и процедуре приликом набавки полицијске опреме и наоружања од стране Агенције за полицијску подршку за полицијска тијела БиХ.

Споразумом су такође реализовани и закључци Парламентарне скупштине БиХ и Канцеларије за ревизију институција БиХ за осигурањем функционисања система заједничких набавки за полицијске агенције на нивоу БиХ, односно омогућено је Агенцији за полицијску подршку да обавља свој мандат који се односи на провођење обједињених набавки полицијске опреме и наоружања.

"Ово је нарочито значајно из разлога што ће обједињене набавке полицијске опреме и наоружања омогућити остваривање значајних уштеда те повећати ниво транспарентности приликом провођења поступака јавних набавки. Сам споразум је резултат рада радне групе именоване од стране Агенције за полицијску подршку, а коју су чинили представници свих полицијских тијела БиХ на које се споразум односи", саопштено је из Агенције за полицијску подршку БиХ.

Након закључења Споразума, потписници су исказали задовољство постигнутим споразумом, захвалили се члановима радне групе на обављеном задатку, те дали пуну подршку напорима Агенције за полицијску подршку БиХ да у потпуности извршава своју надлежност провођења тендерских процедура за одређену опрему за полицијска тијела БиХ те реализацију будућих заједничких активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана