Postignuti vidljivi rezultati privrednog rasta

Srna
Postignuti vidljivi rezultati privrednog rasta

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković upoznao je danas holandskog ambasadora u BiH Rejnauta Vosa o poslovnim prilikama u Republici Srpskoj u kontekstu reformi koje Vlada sprovodi s ciljem rasterećenja privrede i stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta.

Tokom razgovora je istaknuto da nekoliko holandskih kompanija posluje na ovim prostorima, te da je Holandija veliki izvoznik poljoporivrednih proizvoda, što uz preuzimanje dobrih praksi i iskustva može doprinijeti razvoju domaće poljoprivrede, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

“Zajednički je ocijenjeno da su postignuti vidljivi rezulati po pitanju privrednog rasta, ali da su razvoj ekonomije, unapređenje poslovne klime na privlačenju investicija i otvaranje novih radnih mjesta najvažniji prioriteti u budućem radu”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH, s naglaskom na proces evropskih integracija u BiH, a bilo je riječi i o mogućnostima i potencijalima za razvoj privrednih i ekonomskih odnosa na osnovu razvoja putne infrastrukture i aerodroma u Banjaluci.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana