Постигнути видљиви резултати привредног раста

Срна
Постигнути видљиви резултати привредног раста

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упознао је данас холандског амбасадора у БиХ Рејнаута Воса о пословним приликама у Републици Српској у контексту реформи које Влада спроводи с циљем растерећења привреде и стварања повољнијег пословног амбијента.

Током разговора је истакнуто да неколико холандских компанија послује на овим просторима, те да је Холандија велики извозник пољопоривредних производа, што уз преузимање добрих пракси и искуства може допринијети развоју домаће пољопривреде, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

“Заједнички је оцијењено да су постигнути видљиви резулати по питању привредног раста, али да су развој економије, унапређење пословне климе на привлачењу инвестиција и отварање нових радних мјеста најважнији приоритети у будућем раду”, наводи се у саопштењу.

Током састанка разговарано је о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској, БиХ, с нагласком на процес европских интеграција у БиХ, а било је ријечи и о могућностима и потенцијалима за развој привредних и економских односа на основу развоја путне инфраструктуре и аеродрома у Бањалуци.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана