Постигнут договор о првом прегледу проширеног аранжмана са ММФ-ом

Срна
Постигнут договор о првом прегледу проширеног аранжмана са ММФ-ом

Сарајево - Представници Међународног монетарног фонда /ММФ/ и власти у БиХ постигли су споразум у вези са политикама које ће омогућити ММФ-у да препоручи закључивање првог прегледа проширеног аранжмана у оквиру кредитне линије овог фонда за проширене аранжмане, изјавио је шеф Мисије ММФ-а за БиХ Надим Илахи.

"Власти су већ испуниле неколико услова током протеклих мјесеци. Недавно је Парламентарна скупштина БиХ усвојила повећање акциза на гориво, чиме ће бити деблокирана велика улагања у инфраструктуру, финансирана из спољних извора. Уз то, Народна скупштина Републике Српске усвојила је буџет за наредну годину, у складу са препорукама особља ММФ-а", саопштено је из ММФ-а у БиХ.


Из ове институције изражавају наду да ће парламент Федерације БиХ /ФБиХ/ усвојити буџет за 2018. годину, у складу са препорукама ММФ-а, а од Владе ФБиХ очекује се покретање темељне процјене за два телеком предузећа у власништву ФБиХ - "Телекома БиХ" и "ХТ Мостар".

"Очекује се да ће, по одобрењу Извршног одбора и закључивања прегледа, ММФ дозначити 76 милиона евра", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана