Постављен камен темељац за нову болницу у Добоју

Постављен камен темељац за нову болницу у Добоју 14.03.2019 16:38 | РТРС

ДОБОЈ - У Добоју је постављен камен темељац за изградњу нове болнице “Свети апостол Лука”. Камен темељац положили су предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и директор компаније “Чајна синофарм интернешнел корпорејшн” Ли Цхан.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да свједочимо важном догађају, који је за многе некад био и нестваран.

“Ова болница добиће најсавременију опрему. Овдје су се среле наша жеља и потреба и способност кинеских партнера да изграде овај објекат. Добој заслужује ову болницу. За 36 мјесеци овдје ћемо се поново нађи, на понос свих нас”, рекао је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић нагласио је да је преко 800 милиона марака уложено је у здравствени сектор Српске откако је СНСД са коалиционим партнерима на власти.

“Привилегија је учествовати у оваквим пројектима какав је овај у Добоју”, рекао је он.

Он је поручио да ће грађани Добоја имати најсавременије услове за лијечење, достојних 21. вијека.

“Здравствени радници ће моћи да покажу сва своја знања користећи најсавременију технологију и опрему. Градњом ове болнице здравствени сектор не зауставља инвестиције. Градићемо болнице у Зворнику, Фочи и Градишци”,  навео је он.

 

Вршилац дужности директора Болнице Добој Младен Гајић рекао је да му је част и привилегија што је домаћин овог догађаја и полагања камена темељца за болницу у Добоју.

“Не сумњам да ће изградња тећи предвиђеном динамиком. Могу да кажем да ћемо у бољим условима пружати квалитетнију услугу. Увођење нових услуга од којих је и ангиосала приоритет, унаприједиће се здравство ове регије”, поручио је он.

Он је захвалио свима који су радили на пројекту нове болнице, као и грађанима Добоја.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић изјавио је да је неизмјерно захвалан свим званичиницима Српске зато што је Добој постао готово највеће градилиште у Српској.

“Поносни смо што је Добој постао значајан здравствени центар”,  истакао је Јеринић.

 

Претходно су министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и директор компаније “Чајна синофарм” Ли Цхан, потписали уговор за пројектовање, изградњу и опремање нове зграде добојске болнице.

Министар здравља Републике Српске Ален Шеранић истакао је да Влада Српске наставља храбро да улаже у здравство Српске.

“Желим све да вас позовем да се за три године овдје поново састанемо и прославимо отварање објекта нове болнице “Свети апостол Лука”“, - рекао је Шеранић.

Директор компаније “Чајна синофарм интернешнел корпорејшн” Ли Цхан изразио је задовољство због пројекта изградње нове болнице у Добоју.

“Ми смо највећа кинеска компанија која се бави медицинском и здравственом опремом. Бавимо се и међународним фармацеутским пословањем”, рекао је он.

 

Амбасадор Кине у БиХ Ђи Пинг рекао је да први пут присуствује оваквом догађају.

Честитао је премијеру Српске, предсједдавајућем Предсједништва БиХ и институцијама Српске на овако великом догађају.

“Односи Кине и БиХ су кренули путем брзог развоја”, додао је он,

 

Пројекат изградње по принципу “кључ у руке” представља један од најзначајнијих подухвата Владе Српске у здравственом систему, с циљем изградње модерне, савремено опремљене болнице за пружање квалитетних здравствених услуга по највишим стандардима, грађанима Добоја и сусједних општина.

Радови на изградњи нове болнице трајаће 36 мјесеци.

 © Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица