Poslanici SNSD-a napustili sjednicu Predstavničkog doma

Srna
Poslanici SNSD-a napustili sjednicu Predstavničkog doma

Sarajevo - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH ni danas nije prihvatio inicijativu Kluba SNSD-a da se ovaj dom izjasni o zahtjevu za smjenu Šefika Džaferovića iz SDA sa mjesta predsjedavajućeg i člana Kolegijuma

Predstavničkog doma, nakon čega su poslanici SNSD-a napustili sjednicu.

Zahtjev za smjenu Džaferovića iznio je predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac koji je naveo da je obrazloženje poznato javnosti, prije svega u Republici Srpskoj.

Poslanici SNSD-a kontinuirano traže smjenu Džaferovića sa mjesta predsjedavajućeg i člana Kolegijuma Predstavničkog doma zbog optužbi u vezi sa njegovom ratnom prošlošću.

Prihvaćen je prijedlog predsjedavajućeg Kluba SDS-a Aleksandre Pandurević da u dnevni red bude uvrštena inicijativa ovog kluba da poslanik SNSD-a Nikola Špirić bude smijenjen sa mjesta predsjedavajućeg i člana Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije, a da na njegovo mjesto bude izabran poslanik SDS-a Borislav Bojić.

Na prijedlog poslanika NDP-a Momčila Novaković sa dnevnog reda je skinut Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH čiji je predlagač poslanik Demokratskog fronta Maja Gasal Vražalica jer nisu ispunjeni poslanički uslovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana