Посланици СНСД-а напустили сједницу Представничког дома

Срна
Посланици СНСД-а напустили сједницу Представничког дома

Сарајево - Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ ни данас није прихватио иницијативу Клуба СНСД-а да се овај дом изјасни о захтјеву за смјену Шефика Џаферовића из СДА са мјеста предсједавајућег и члана Колегијума

Представничког дома, након чега су посланици СНСД-а напустили сједницу.

Захтјев за смјену Џаферовића изнио је предсједавајући Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац који је навео да је образложење познато јавности, прије свега у Републици Српској.

Посланици СНСД-а континуирано траже смјену Џаферовића са мјеста предсједавајућег и члана Колегијума Представничког дома због оптужби у вези са његовом ратном прошлошћу.

Прихваћен је приједлог предсједавајућег Клуба СДС-а Александре Пандуревић да у дневни ред буде уврштена иницијатива овог клуба да посланик СНСД-а Никола Шпирић буде смијењен са мјеста предсједавајућег и члана Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције, а да на његово мјесто буде изабран посланик СДС-а Борислав Бојић.

На приједлог посланика НДП-а Момчила Новаковић са дневног реда је скинут Приједлог закона о измјени Закона о државној служби у институцијама БиХ чији је предлагач посланик Демократског фронта Маја Гасал Вражалица јер нису испуњени посланички услови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана