Posao za još 400 radnika

Ž. K.
Posao za još 400 radnika

Banjaluka - Italijanska "PMP industris grupa" planira da uloži od 10 do 15 miliona evra u preduzeće "PMP Jelšingrad FMG" iz Gradiške, što će omogućiti otvaranje do 400 radnih mjesta.

Predsjednik "PMP industris grupe" i većinski vlasnik "PMP Jelšingrada FMG" Gradiška Luiđi Poco prenio je juče planove za drugu polovinu ove i narednu godinu ministru industrije, energetike i rudarstva RS Petru Đokiću.

- Riječ je o proširenju kapaciteta i uvođenju novih tehnologija. Početkom realizacije projekta biće omogućeno zapošljavanje 100, a zaokruživanjem investicije i do 400 novih radnika - izjavio je Đokić.

U planu je potpisivanje protokola o snabdijevanju električnom energijom nakon čega bi investitori trebalo da otpočnu instaliranje nove opreme kako bi već od septembra projekat mogao otpočeti.

Poco je izjavio da im je Vlada RS pružala podršku i naglasio da su nove investicije nastavak uspješnog desetogodišnjeg poslovanja u Srpskoj.

- Razgovarali smo o tehničkim i energetskim aspektima razvojnog projekta čija će realizacija uskoro početi. Ministar je dao podršku našoj investiciji, koja će podržati nastavak privrednog razvoja i doprinijeti zapošljavanju - kaže Poco.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana