Posao za braću, supruge i saradnike funkcionera

V. K.
Posao za braću, supruge i saradnike funkcionera

Sarajevo - Braća, supruge, sekretarice i savjetnice funkcionera dobili su zaposlenje u institucijama BiH u protekla tri mjeseca, pokazuje analiza koju je sproveo Centar za povezivanje sa EU.

Pregled postavljenih državnih službenika u institucijama BiH od oktobra 2017. do februara 2018. godine pokazuje da su zaposlene 43 nove osobe.

Posao stručnog savjetnika za izradu zapisnika i zaključaka Savjeta ministara BiH u Generalnom sekretarijatu dobio je Ivica Grubeša, brat ministra pravde BiH Josipa Grubeše. Nekadašnja savjetnica direktora Agencije za državnu službu BiH Jadranka Mandarić zaposlena je u Odsjeku za obuku Sektora za obuku i informacione tehnologije u toj agenciji. U Ministarstvu civilnih poslova BiH na poziciji stručne savjetnice zaposlena je Enida Vehabović, supruga sekretara Zajedničke službe Parlamenta BiH Kenana Vehabovića. Posao državnog službenika dobila je i Milica Lopatić, sekretarica ministra inostranih poslova Igora Crnatka, dok je u Odjeljenju za diplomatski protokol zaposlena savjetnica ministra Biljana Jošić-Bajić.

- Pozivamo institucije da istraže regularnost zapošljavanja u Ministarstvu inostranih poslova, odnosno da utvrde da li je ministar direktno uticao na prijem samo Srba i ljudi bliskih njemu ili političkoj stranci čiji je član - navedeno je u saopštenju iz Centra za povezivanja sa EU koji je najavio da će s obzirom na to da je ovo izborna godina svaki mjesec iznositi podatke o osobama koje su zaposlene na javnim konkursima u institucijama i njihovoj povezanosti sa političkim strankama u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana