Poruka Karadžića nakon presude: Srpski narod pobijedio - slobodan u svojoj državi

Srna
Poruka Karadžića nakon presude: Srpski narod pobijedio - slobodan u svojoj državi

Hag - Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić poručio je da su srpski narod i on već pobijedili, da je stvorena Republika Srpska i da su Srbi slobodni u svojoj državi.

Marko Sladojević, advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, pročitao je u izjavi za RTRS ovu poruku koju je nakon presude napisao prvi predsjednik Republike Srpske.

“Žrtva koju ja podnosim manja je od drugih. Hiljade mladića je svojim životima izgradilo Srpsku. Mnogi su poslijeratni invalidi, a najveću žrtvu podnijele su majke čiji su sinovi, često jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve”, rekao je Karadžić.

On je istakao da ova “jalova osveta” Haškog suda njemu, kao starcu ne može ništa.

“Nismo se predavali ni kad je bilo teže, pa ovako utamničen neću prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda”, naveo je Karadžić.

Prvi predsjednik Srpske je rekao da u svakom ratu, a naročito građanskom “izrodi počine zločine, koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala”.

“Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u BiH. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad svih nas - našu Republiku Srpsku”, poručio je Karadžić.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana