Poplava prijava za glasanje iz inostranstva

Vedrana Kulaga
Poplava prijava za glasanje iz inostranstva

Sarajevo - Na adresu Centralne izborne komisije (CIK) BiH stiglo je 41.649 zahtjeva za glasanje u inostranstvu tokom predstojećih opštih izbora, a konačan broj birača biće poznat nakon obrade pristiglih obrazaca.

U CIK-u su kazali da taj broj nije konačan i da im pristižu obrasci poslati poštom. Dodali su da će konačan broj obrazaca biti poznat nakon što budu obrađeni svi pristigli zahtjevi i oni koji treba da stignu poštom.

- Ima duplih i nepotpunih prijava. U idućem periodu imaćemo precizne podatke koliko birača u inostranstvu ispunjava uslove da budu upisani u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje iz inostranstva - rekla je portparol CIK-a Maksida Pirić.

Poslije obrade pristiglih obrazaca, istakla je Pirićeva, biće poznato koliko je birača potvrdilo registraciju, a koliko ima onih koji nisu bili registrovani za glasanje u inostranstvu na prošlim izborima, a koji su u međuvremenu promijenili biračku opciju. Napomenula je da se oni koji nisu potvrdili registraciju jer će na dan izbora biti u BiH i glasati nalaze na biračkim spiskovima.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana