Поплашен за предсједника, Матијашевић за члана предсједништва

Глас Српске
Поплашен за предсједника, Матијашевић за члана предсједништва

Бањалука - Никола Поплашен кандидат је Српске напредне странке /СНС/ за предсједника Републике Српске на предстојећим Општим изборима у БиХ, а Дарко Матијашевић за члана Предсједништва БиХ, потврђено је данас у Бањалуци на Изборној скупштини- Скупштини уједињења ове странке.

Матијашевић је рекао Срни да је данас потврђено уједињење пет политичких субјеката и да су у оквиру ове странке сада Јединствена напредна странка, Српска напредна странка Републике Српске, Српска напредна странка - изворна и Српска радикална странка "9. јануар".


"На овај начин је дошло и до уједињења наведених странака у СНС", рекао је Матијашевић, који је на данашњој скупштини једногласно изабран за предсједника СНС-а.

Он је рекао да је ће кључни циљеви овог "патриотског политичког блока" названог "Српски напредњаци" бити јединство свих српских представника у Српској и заједничким институцијама када је ријеч о питањима Републике и српског народа у БиХ.

"У потпуности ћемо слиједити политику Српске напредне странке у Србији и њеног лидера Александра Вучића, и то по питањима регионалне стабилности, добрих односа и помирења међу народима и државама на овим просторима. Битни су и економски раст и развој, те спречавање одлива становника, посебно младих", рекао је Матијашевић.

Скупштини СНС-а у Бањалуци присуствовале су бројне званице са политичке сцене, угледни привредници и особе из јавног живота Српске и региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана