Ponudio novac za ubistvo političara u RS

G. M.
Ponudio novac za ubistvo političara u RS

Banjaluka - Boris Dodik, koji se deklarisao kao pripadnik organizacije "Crna ruka", objavio je na svom "Fejsbuk" profilu poziv za likvidaciju najpoznatijih političara u RS, ponudivši i novačnu nagradu za njihovo ubistvo.

Dodik, koji živi u Berlinu, a porijeklom je navodno iz Laktaša, napisao je da će po završenom poslu za likvidaciju predsjednika RS i SNSD-a Milorada Dodika isplatiti 100.000 evra, funkcionera SDS-a Mladena Bosića i Ognjena Tadića po 20.000, a lidera SP-a Petra Đokića, DNS-a Marka Pavića i funkcionera SNSD-a Igora Radojičića i Nebojše Radmanovića po 10.000 evra.

- Svi slobodni strijelci širom kugle zemaljske zaustavite jednim hrabrim činom propast srpskog naroda. Srbi su nekad i za daleko manje stvari vođama odsijecali glave na spavanju. Pozivam sve rodoljube da uzmu stvar u svoje ruke. Srbija je vječna ako su joj djeca vjerna - navedeno je u pozivu potpisanim sa Boris Dodik - Berlin "Crna ruka" uz isticanje simbola te organizacije.

Među prijateljima Borisa Dodika s kojima najviše komunicira je i šef "Crne ruke" Goran Vlade Kerkez iz austrijskog grada Salcburga, koji je u martu putem "Fejsbuka" prijetio smrću premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i pozvao građane Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da pozivanje na radikalne metode i izvršenje krivičnih djela predstavlja krivično djelo.

- Svako lice koje to radi biće procesuirano. MUP RS će u saradnji s njemačkim kolegama preduzeti sve što je zakon predvidio za takve slučajeve - rekao je Lukač.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana