Понудио новац за убиство политичара у РС

Г. М.
Понудио новац за убиство политичара у РС

Бањалука - Борис Додик, који се декларисао као припадник организације "Црна рука", објавио је на свом "Фејсбук" профилу позив за ликвидацију најпознатијих политичара у РС, понудивши и новачну награду за њихово убиство.

Додик, који живи у Берлину, а поријеклом је наводно из Лакташа, написао је да ће по завршеном послу за ликвидацију предсједника РС и СНСД-а Милорада Додика исплатити 100.000 евра, функционера СДС-а Младена Босића и Огњена Тадића по 20.000, а лидера СП-а Петра Ђокића, ДНС-а Марка Павића и функционера СНСД-а Игора Радојичића и Небојше Радмановића по 10.000 евра.

- Сви слободни стријелци широм кугле земаљске зауставите једним храбрим чином пропаст српског народа. Срби су некад и за далеко мање ствари вођама одсијецали главе на спавању. Позивам све родољубе да узму ствар у своје руке. Србија је вјечна ако су јој дјеца вјерна - наведено је у позиву потписаним са Борис Додик - Берлин "Црна рука" уз истицање симбола те организације.

Међу пријатељима Бориса Додика с којима највише комуницира је и шеф "Црне руке" Горан Владе Керкез из аустријског града Салцбурга, који је у марту путем "Фејсбука" пријетио смрћу премијеру Србије Александру Вучићу и позвао грађане Србије.

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач рекао је да позивање на радикалне методе и извршење кривичних дјела представља кривично дјело.

- Свако лице које то ради биће процесуирано. МУП РС ће у сарадњи с њемачким колегама предузети све што је закон предвидио за такве случајеве - рекао је Лукач.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана