Полиција у Требињу спремна за већи прилив миграната

Срна
Полиција у Требињу спремна за већи прилив миграната

Требиње - Начелник Полицијске управе /ПУ/ Требиње Жарко Лакета поручио је данас да је ова управа спремна, уколико дође до најављеног прилива већег броја миграната, и да неће дозволити нарушавање јавног реда и мира или да се на други начин угрожава безбједност грађана.

Он је на конференцији за новинаре подсјетио да је прошле године полиција евидентирала 100 миграната који су из Црне Горе ушли у Херцеговину, а од почетка ове године 132, од чега је 41 мигрант евидентиран у априлу.


"Највише миграната улази на територију општине Билећа и Гацко, а међу њима је највише Сиријаца", каже Лакета и додаје да ПУ Требиње до сада није евидентирала ниједно кривично дјело, нити нарушавање јавног реда и мира које су починиле особе које су илегално ушле у БиХ.

Он напомиње да је полиција од почетка године евидентирала два кривична дјела кријумчарења лица - у Требињу и Берковићима, те да су против три особе од којих је једна жена, држављанка БиХ, поднесени извјештаји Тужилаштву БиХ.

Лакета је навео да мигранти пролазе мимо граничних прелаза, односно у зони одговорности између граничних прелаза.

"То показује да се за сада не може квалитетно покрити граница према Црној Гори дуга више од 200 километара", рекао је Лакета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана