Полиција чува Јукићеву

Г. М.
Полиција чува Јукићеву

Сарајево - Потпредсједница Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ Ружица Јукић добила је по налогу Тужилаштва БиХ сталну полицијску заштиту у коју су укључени и припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ, сазнајемо у ВСТС-у.

Полицијска заштита одређена јој је након што је она Тужилаштву поднијела пријаву због пријетњи, увреда и клевета које су јој упутили чланови "Фејсбук" групе под називом "Хапси! Мектићу, само хапси!".

- Мислим да је неко организовао ову групу с циљем да сруши ВСТС и да оцрни мене, предсједника ВСТС-а Милана Тегелтију и друге чланове. С обзиром на то да сам против министра безбједности БиХ Драгана Мектића поднијела тужбу за клевету, мислим да је та група организована да би извршила притисак на суд и на мене с циљем да повучем тужбу - навела је Јукићева у пријави и затражила да Тужилаштво саслуша особе које су на "Фејсбуку" износиле пријетње.

"Глас Српске" објавио је у четвртак да је Јукићева за пријетње оптужила чланове "Фејсбук" групе, а у петак су на тај текст реаговали из Покрета "Трећи блок" наводећи да је Јукићева рекла да јој пријете из тог покрета и да због тога траже њено извињење. У тексту је наведено да је члан "Фејсбук" групе Хелена Полић-Гојковић објавила у тој групи линк текста објављеног на порталу Покрета "Трећи блок" у коме се помињу Јукићева и Тегелтија. У "Трећем блоку" кажу да тврдња Јукићеве да је Полић-Гојковић њихов члан није тачна, те да је изнијела лични, а не став покрета за шта није ни овлашћена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана