Полицајци у Федерацији најавили протесте зграде Владе

klix.ba фото: aura.ba
Полицајци у Федерацији најавили протесте зграде Владе

Бањалука - Савеза синдиката полиције и свих радника МУП-а Федерације на јуче одржаном састанку Управног одбора на Купресу донио је одлуку о организовању протеста 1. децембра у 11:55 часова испред зграде Владе ФБиХ, јер Влада није испоштовала њихове захтјеве.

УО Савеза синдиката полиције и свих радника МУП-а има три захтјева на које се, кажу, Влада ФБиХ у потпуности оглушила.

Први захтјев је да буду прихваћени као преговарачи приликом доношења гранског колективног уговора који регулише плате и друге материјалне накнаде полицијских службеника и државних службеника и намјештеника запослених у Министарству унутрашњих послова.

"Ради се о колективном уговору који се односи на органе управе и судске власти, а којем припадају и полицијски службеници и државни службеници и намјештеници МУП-а", каже Алмир Салкичевић, предсједник УО Савеза синдиката полиције.

Други захтјев је иницијатива овог синдиката да уђу у преговоре о доношењу јединственог колективног уговора за све запослене у МУП-у ФБиХ, чиме би се створиле претпоставке да свим радницима МУП-а буду једнаке материјалне накнаде на нивоу кантона и Федерације.

Трећи захтјев је изједначавање платаа свих полицијских службеника у кантоналним министарствима са платаама запослених на нивоу Федерације.

Савез синдиката полиције и свих радника МУП-а окупља полицајце из седам кантона.

Салкичевић наглашава да су једини синдикат који има репрезентативност на нивоу Федерације, али да Влада ФБиХ преговара са Унијом полицајаца која окупља полицајце из Кантона Сарајево и Орашја.

Ово ће бити њихово прво протестно окупљање, а очекују долазак 1.000 полицајаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана