Policajac pod lupom zbog veličanja Islamske države

G. M.
Policajac pod lupom zbog veličanja Islamske države

Istočno Sarajevo - Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo započeo je disciplinski postupak protiv pripadnika Policijske stanice u Han Pijesku Mersudina Muškića koji je prilikom privođenja osumnjičenog za terorizam Mehmeda Kuljančića digao kažiprst u vazduh što predstavlja znak pripadnika terorističke organizacije Islamska država.

Dok je privođen identično je gestikulirao i Kuljančić. Muškić je prijavljen i zbog postavljanja fotografije na svom "Fejsbuk" profilu na kojoj je kama fašističke Handžar divizije na kojoj je ljiljan znak Armije RBiH. Kama je pobodena u zemlju, a na fotografiji piše "Cerska-Udrč-Kamp".

Na ročišu u sklopu disciplinskog postupka koje je održano u petak u CJB Istočno Sarajevo bilo je prisutno nekoliko svjedoka među kojima i Vlaseničanin Slobodan Vasiljević koji je prijavio Muškića. Vasiljević kaže da je podnio prijavu jer smatra da je neprihvatljivo da pripadnik MUP-a RS na takav način krši pravila službe i prlja uniformu veličajući teroristu Nerdina Ibrića koji je u Zvorniku ubio policajca.

- To nije prvi Muškićev ispad. On je ranije pretukao ratnog vojnog invalida u Vlasenici. Zbog svih časnih pripadnika MUP-a RS smatram da takve ljude treba udaljiti iz službe i zaštititi institucije RS - kaže Vasiljević.

U MUP-a RS su istakli da je u ovom slučaju preduzeto sve što zakon predviđa u takvim situacijama. Muškić nije želio da kaže zašto je pokazao znak pripadnika Islamska država.

- Ne dajem izjave - rekao je Muškić i spustio slušalicu.

Protiv Muškića je ranije pokretano nekoliko disciplinskih postupaka jer je tukao djecu boraca Vojske RS, a incident je napravio i na obilježavanju Dana i krsne slave MUP-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana