Погинуо први човјек компаније Тотал, једног од свјетских нафтних гиганата

Глас Српске
Погинуо први човјек компаније Тотал, једног од свјетских нафтних гиганата

Москва - Возач машине за уклањање снијега са којом се сударио авион "фалкон-50" на московском аеродрому Внуково био је пијан у тренутку несреће, рекао је портпарол руске Истражне комисије Владимир Маркин агенцији ТАСС.

"Утврђено је да је возач машине био пијан. У међувремену, вјероватно ће бити донијета одлука о суспензији неколико запосленика аеродрома док траје истрага", рекао је Маркин.

Детективи као главне узроке несреће наводе грешку контролора лета и активности возача машине, док су технички документи авиона заплијењени изузети узорци горива, рекао је Марин агенцији ТАСС.

У несрећи приватног авиона "фалкон-50 која се догодила протекле ноћи на московском аеродрому Внуково погинуле су четири особе, међу њима предсједник француског енергетског концерна нафтне компаније "Тотал СА" Кристоф де Маржери /63/.

Портпарол аеродрома рекао је да су сви запосленици дали изјаву, те да ће снимци камера на аеродрому помоћи да се ситуација разјасни.

У међувремену, руски предсједник Владимир Путин упутио је телеграм саучешћа поводом смрти Де Мержерија, саопштено је из Кремља.

"Владимир Путин дуго познаје Де Маржерија и са њим је блиско сарађивао", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков је додао да је Путин високо цијенио пословне способности Де Маржерија, његову посвећеност развоју, не само билатералних руско-француских односа већ и сарадње генерално, пренио је ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана