Подстицаји запослили 149 радника у Приједору

С. Та.
Подстицаји запослили 149 радника у Приједору

Приједор - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић потписао је у петак уговоре о додјели 240.000 КМ бесповратних подстицајних средстава за 88 одобрених пријава послодаваца којима ће до радних мјеста доћи 149 радника.

- Ово је добар начин да се привредни субјекти подстакну да запошљавају нове раднике. Још важније је да подстакнемо младе на самозапошљавање да би властитим радом и средствима обезбиједили будућност за себе и своје породице - рекао је Ђаковић.

Он је подсјетио да град Приједор од 2009. године континуирано реализује пројекте подстицаја привредним субјектима, ради побољшања привредног амбијента, повећања броја привредних субјеката, повећања запослености и смањења незапослености.

На конкурс за додјелу подстицаја, који је трајао до краја октобра, пристигло је 111 пријава, што је показатељ да је владало велико интересовање.

На основу потписаних уговора бесповратне подстицаје од по 3.000 КМ добиће 35 лица за самозапошљавање, међу којима је осам жена, за шта ће бити издвојено 109.000 КМ.

За запошљавање нових 114 радника, од којих је 12 радника са високом стручном спремом, биће издвојено укупно 125.000 КМ.

Осим за запошљавање и самозапошљавање, подстицаји су додијељени и за сертификовање предузећа, гдје су средства од 3.000 КМ издвојена за једно предузеће као подршка увођењу стандарда квалитета, односно сертификацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана