Podrška iz Srbije samo za DNS i SP

Svjetlana Tadić
Podrška iz Srbije samo za DNS i SP

Banjaluka - Podršku bratskih stranaka iz Srbije u kampanji za predstojeće opšte izbore imaće samo SP i DNS, jer SDS definitivno neće imati logistiku u najjačoj srpskoj stranci SNS-u.

Na vjetar u leđa iz Beograda računao je i SDS, a da ga neće imati definitivno je postalo jasno u ponedjeljak nakon susreta predsjednika i potpredsjednika te stranke Mladena Bosića i Ognjena Tadića sa premijerom Srbije i predsjednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem. Iako su Bosić i Tadić pokušali da pridobiju Vučićevu naklonost, on je kategorično odbacio miješanje u izbornu volju građana RS.

DNS već godinama sarađuje sa bratskom Novom Srbijom na čijem je čelu Velimir Ilić. Predsjednik DNS-a Marko Pavić istakao je da godinama imaju izuzetnu saradnju.

- Ono što je još važnije je da se ta saradnja bazira na poštovanju izborne volje građana i jedne i druge zemlje i izabrane vlasti. Kao prijateljske stranke jedni drugima dajemo podršku i u predizbornom periodu i na izborima, ali to ne znači diranje bilo koga drugoga ili miješanje u unutrašnje stvari neke države - istakao je Pavić.

Komentarišući Vučićev stav da SNS neće podržati nijednu stranku u RS, Pavić je kazao da to daje nadu da će odnosi zvanične Banjaluke i Beograda uvijek biti korektni bez obzira na to ko bude na vlasti.

SP ima snažnu podršku Socijalističke partije Srbije (SPS), a ona je potvrđena i na nedavnoj proslavi 24. rođendana SPS-a u Beogradu. Lider SP-a Petar Đokić rekao je da su SPS i SP bratske partije koje sarađuju duže od dvije decenije.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana