Подршка из Србије само за ДНС и СП

Свјетлана Тадић
Подршка из Србије само за ДНС и СП

Бањалука - Подршку братских странака из Србије у кампањи за предстојеће опште изборе имаће само СП и ДНС, јер СДС дефинитивно неће имати логистику у најјачој српској странци СНС-у.

На вјетар у леђа из Београда рачунао је и СДС, а да га неће имати дефинитивно је постало јасно у понедјељак након сусрета предсједника и потпредсједника те странке Младена Босића и Огњена Тадића са премијером Србије и предсједником СНС-а Александром Вучићем. Иако су Босић и Тадић покушали да придобију Вучићеву наклоност, он је категорично одбацио мијешање у изборну вољу грађана РС.

ДНС већ годинама сарађује са братском Новом Србијом на чијем је челу Велимир Илић. Предсједник ДНС-а Марко Павић истакао је да годинама имају изузетну сарадњу.

- Оно што је још важније је да се та сарадња базира на поштовању изборне воље грађана и једне и друге земље и изабране власти. Као пријатељске странке једни другима дајемо подршку и у предизборном периоду и на изборима, али то не значи дирање било кога другога или мијешање у унутрашње ствари неке државе - истакао је Павић.

Коментаришући Вучићев став да СНС неће подржати ниједну странку у РС, Павић је казао да то даје наду да ће односи званичне Бањалуке и Београда увијек бити коректни без обзира на то ко буде на власти.

СП има снажну подршку Социјалистичке партије Србије (СПС), а она је потврђена и на недавној прослави 24. рођендана СПС-а у Београду. Лидер СП-а Петар Ђокић рекао је да су СПС и СП братске партије које сарађују дуже од двије деценије.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана