Почео Шести конгрес СДА

Срна
Почео Шести конгрес СДА

Сарајево - У Сарајеву је почео 6. Конгрес СДА на којем ће 794 делегата бирати новог предсједника странке, а за ову функцију предложени су Бакир Изетбеговић, Шемсудин Мехмедовић и Ирфан Ајановић.

Конгрес је отворио замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић.

Осим избора предсједника странке у плану је и избор замјеника предсједника, осам потпредсједника и 85 чланова Главног одбора СДА.

За замјеника предсједника предложени су Адил Османовић и Михнет Окић, док ће се за позицију потпредсједника борити Асим Сарајлић, Шефик Џаферовић, Денис Звиздић, Садик Ахметовић, Рамиз Салкић, Сафет Софтић, Шемсудин Дедић, Мирсад Кукић, Мелика Махмутбеговић, Салко Соколовић, Хусејин Смајловић, Един Мушић, Сејад Делић, Халид Гењац, Сенад Братић, Нермин Мандра, Един Рамић, Сенад Шепић, Алија Будњо и Семир Ефендић.

Руководство странке бира се на период од четири године, а нови конгрес би требало да буде одржан 2019. године.

Рад Конгреса одвијаће се у два дијела. У пријеподневној сесији, након обраћања тројице кандидата, биће биран предсједник СДА, а након паузе делегати ће послијеподне изабрати замјеника предсједника, потпредсједнике и чланове Главног одбора.

Осим избора новог руководства, Конгрес ће, као највише тијело странке, расправљати о Програмској декларацији, те о 12 резолуција које се односе на будуће дјеловање СДА у кључним процесима за БиХ.

Осим делегата, Конгресу присуствује велики број гостију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана