Почело прикупљање потписа за ванредне изборе у СДС-у

ATV
Почело прикупљање потписа за ванредне изборе у СДС-у

Почели смо да прикупљамо потписе за одржавање ванредне изборне Скупштине Српске демократске странке, поручује данас за АТВ потпредсједник партије Милован Бјелица. Тврди да постоји потребна трећина, ако не и већина, која је за пријевремене изборе у странци.

Лидер странке, Вукота Говедарица, не жели да поднесе оставку и преузме одговорност за, како каже Бјелица, катастрофалне изборне резултате. По њему је катастрофално и то што се у СДС-у тргује и лобира за подршку Говедарици, а за послушност се нуде позиције.

“Сада се покушава и лобирати од стране руководства СДС и генералног секретара код појединих посланика и чланова ГО, да ће онај бити предсједник Клуба посланика, да ће овај бити замјеник, да ће онај члан ГО или потпредсједник странке, ако искаже лојалност, добити позицију у Вијећу народа, да ће онај ако буде послушан добити позицију у Дому народа, ја не знам, ако се овако настави, који ће то посланици изгласати те људе,” каже Бјелица.

Да се неће продати ни за какве позиције синоћ су поручили из Бијељине. И они траже одговорност и оставке, али и ванредне унутарстраначке изборе.

Градски одбор СДС Бијељина тражи да цјелокупно руководство СДС, са предсједником СДС на челу, као и генералним секретаром, преузме одговорност и поднесе оставку. У складу с тим, Градски одбор Бијељина тражи да се у што скорије вријеме закажу ванредни унутарстраначки избори како би Српска демократска странка отклонила све недоумице о својој политици у наредном периоду,” саопштено је бијељинског СДС-а.

За ванредне изборе су и Добојлије, које су забиљежиле најбоље изборне резултате у СДС-у, као и теслићки општински одбор. Ако за то буде већине, све гласније се говори да би Милован Бјелица могао да буде главни кандидат за новог предсједника СДС-а. Лидер странке, Вукота Говедарица, данас није одговарао на наше позиве, али је раније за АТВ рекао да ће избори у СДС-у бити тек 2019. године. Његов претходник, који је поднио оставку због лоших резултата на локалним изборима, Младен Босић, данас је рекао да је против било какве сарадње СДС-а са СНСД-ом, па макар то значило и српско јединство. 

“То би био крај Српске демократске странке. У сваком случају, ако се странка одлучи за нешто тавко, ја сигурно нећу бити дио тога,” рекао је Босић члан ГО СДС-а.

За разговор са свим политичким партијама у Републици Српској је већина чланова СДС-а који траже и оставку актуелног лидера. Досадашња политика партије није била добра и народ је то казнио на претходним изборима, сагласни су они СДС-овци који су пристали на разговоре и јединство свих у Српске. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана