Počela trka za prvog borca RS

Goran Maunaga
Počela trka za prvog borca RS

Banjaluka - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Pantelija Ćurguz i predsjednik Predsjedništva BORS-a Dražan Perendija poslije izbora u toj organizaciji zakazanih za 3. septembar sasvim sigurno više neće biti na tim funkcijama.

Perendija kaže da će tada, na izbornoj skupštini BORS-a u Brodu, biti birano Predsjedništvo BORS-a, a da nakon toga slijedi period njegovog konstituisanja kad će Predsjedništvo unutar svojih redova birati predsjednika BORS-a. 

- Ja se nisam kandidovao za Predsjedništvo, pa sam u tehničkom mandatu do sredine septembra kad se očekuje konstituisanje novog Predsjedništva. Do sada su se za predsjednika BORS-a kandidovali general Milomir Savčić, pukovnik Vlado Živković i predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina - kaže Perendija.

Dodao je da se u skladu sa statutom na izbornoj skupštini mimo predloženih kandidata mogu predlagati i novi kandidati za predsjednika BORS-a. Govoreći o mogućim kandidatima za funkciju na kojoj se on nalazi, Perendija je dodao da je u vezi s tim pitanjem unutar BORS-a uvijek postojao džentlmenski sporazum.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana