Почела трка за првог борца РС

Горан Маунага
Почела трка за првог борца РС

Бањалука - Предсједник Борачке организације Републике Српске (БОРС) Пантелија Ћургуз и предсједник Предсједништва БОРС-а Дражан Перендија послије избора у тој организацији заказаних за 3. септембар сасвим сигурно више неће бити на тим функцијама.

Перендија каже да ће тада, на изборној скупштини БОРС-а у Броду, бити бирано Предсједништво БОРС-а, а да након тога слиједи период његовог конституисања кад ће Предсједништво унутар својих редова бирати предсједника БОРС-а. 

- Ја се нисам кандидовао за Предсједништво, па сам у техничком мандату до средине септембра кад се очекује конституисање новог Предсједништва. До сада су се за предсједника БОРС-а кандидовали генерал Миломир Савчић, пуковник Владо Живковић и предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина - каже Перендија.

Додао је да се у складу са статутом на изборној скупштини мимо предложених кандидата могу предлагати и нови кандидати за предсједника БОРС-а. Говорећи о могућим кандидатима за функцију на којој се он налази, Перендија је додао да је у вези с тим питањем унутар БОРС-а увијек постојао џентлменски споразум.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана