Почела кампања: Плакати, поруке и митинзи у Добоју и Требињу

ATV
Почела кампања: Плакати, поруке и митинзи у Добоју и Требињу

Под слоганом „Заједно за Добој”, кампању за првог човјека града Добоја почео је Борис Јеринић, независни кандидат. Раме уз раме са представницима партија које га подржавају, прошетао је центром града и залијепио први плакат.

“Побједа 17. није упитна и то говори овај скуп и почетак кампање. Ми ћемо у наредном периоду позвати све суграђанке и суграђане да подрже кандидатуру, да подрже једну стабилност, политику која је политика развоја сарадње са Владом и предсједником Републике Српске, рекао је Јеринић. 

Уз Јеринића су СНСД, ДЕМОС, ДНС, Уједињена Српска, НДП и бошњачке партије. Противкандидату из СДС-а то што нема ни подршку коалиционих партнера, није препрека да вјерује у побједу.

“Захваљујем вам од срца што сте ту и захваљујем од срца свим добрим људима који ми се приватно јављају, свим људима који се плаше да јавно подрже све ово, захваљујем на огромној подршци коју имам,” каже Небојша Шајиновић, кандидат СДС-а за градоначелника Добоја.

У трци за првог човјека Добоја је осам кандидата, али су кампању почела двојица. Двојица су у требињској предизборној трци. И тамо је данас озваничена кампања за градоначелника за пријевремене локалне изборе. Кандидати су СНСД-ов Мирко Ћурић  и ПДП-ов  Саша Борјан.  СНСД-ов Мирко Ћурић увјерен је у побједу. 

“У ових 15 дана ми ћемо прије свега радити у том правцу да буде без вике, без галаме, без неких додатних тензија, Мислим да ником нису потребне, грађани су рекли да хоће мир, хоће слогу,” рекао је Ћурић.  

Ћурићев противкандидат је Саша Борјан из ПДП-а кога подржава и СДС.

“Наш наступ ће бити аргументовано-критички, као што смо и до сада наступали у скупштинама, а другим већим дијелом ћемо имати афирмативан приступ, шта ми можемо да понудимо грађанима Требиња,” каже Борјан.

Пријевремени  избори су расписани након што је требињски градоначелник Лука Петровић сјео у фотељу генералног директора Електропривреде Републике Српске, а први човјек Добоја Обрен Петровић изабран у Парламент БиХ. Њихови насљедници бираће се 17. фебруара. Истог дана на биралишта у Републици Српској ће и становници Рибника. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана