Побољшан терен за стране инвестиције

В. К.
Побољшан терен за стране инвестиције

Бањалука - Република Српска је остварила значајан искорак када је ријеч о стварању бољих услова за привлачење страних инвеститора.

То је констатовано у информацији о реализацији активности предвиђених Акционим планом за спровођење Стратегије подстицања страних улагања од 2016. до 2020. године коју је јуче усвојила Влада. Надлежни су оцијенили да је у све три кључна оперативна циља остварен значајан напредак.

- Ти циљеви су побољшање конкурентности и унапређење пословног окружења, јачање институционалних капацитета, развој партнерских односа и активности промоције за циљане секторе и циљана тржишта - саопштено је након сједнице из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Подсјетили су да је формиран и Савјет за стране инвеститоре РС, као тијело које сачињавају страни инвеститори, али и институције републичког и локалног нивоа, те Привредна комора.

- Страна улагања за 2017. годину износила су 214,3 милиона КМ, што је значајан пораст у односу на 2016. годину, када су износила 76,4 милиона - истакли су из Владе РС и додали да су највише улагали Србија, Русија, Аустрија, Италија и Словенија.

Министри су на сједници дали сагласност на План утрошка средстава за шуме којим се Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде одобрава 1.900.000 марака за репродукцију и заштиту шума, те за развој ловства.

Усвојена је, између осталог, информација у вези са пројектом “Социјализација дјеце” којим је у овој години обухваћено 1.664 дјеце са пратећим одраслим лицима, а који је реализован у Бечићима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана