Pljušte prijave i optužbe zbog Ukrajine

Željka Domazet
Pljušte prijave i optužbe zbog Ukrajine

Sarajevo - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH u petak nije donijelo konačnu odluku u vezi sa izvozom naoružanja iz BiH u Ukrajinu navodeći da će sačekati stav Predsjedništva, a zbog ovog slučaja nastavile su da pljušte optužbe, ali i krivične prijave.

Kompanija "UNIS grupa" iz Sarajeva podnijela je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Borisa Tučića i njegovog zamjenika Ermine Salkičević-Dizdarević, koja nakon Tučićeve ostavke rukovodi ministarstvom, jer im nije odobren izvoz municije u Ukrajinu. Direktor "UNIS grupe" Suvad Osmanagić kazao je da su prijavljeni zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

- Kompaniji je pričinjena šteta od najmanje deset miliona KM. Na političke implikacije izvoza na vrijeme je trebalo misliti Ministarstvo inostranih poslova BiH, odnosno ministar Zlatko Lagumdžija prije nego što nam je dao saglasnost za izvoz koju su uz njega potpisali i Mitar Kujundžić i Momir Brajić - rekao je Osmanagić.

U Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa su rekli da je obavljen uvid u dokumentaciju te da im je stav Predsjedništva potreban zbog eventualnih posljedica na spoljnu politiku.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kaže da je izvoz naoružanja u Ukrajinu veoma štetan po BiH, ali da među članovima Predsjedništva za sada nema saglasnosti da se o tome raspravlja.

 ...

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana