Plenković razgovarao sa Puljićem i Kavazovićem

Srna
Plenković razgovarao sa Puljićem i Kavazovićem

Sarajevo - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić danas je, nakon razgovora sa delegacijom Vlade Hrvatske koju je predvodio premijer Andrej Plenković, istakao očekivanje da će dobro poznavanje situacije u BiH, znanje i iskustvo iz Evropskog parlamenta novoimenovani predsjednik hrvatske Vlade pretočiti u podršku BiH.

Puljić je naglasio da je potrebno stvoriti strukturu BiH u kojoj će se svaki građanin osjećati ravnopravno pred zakonom.

"Moramo sami sebi pomoći, da bi nam drugi mogli više pomoći", rekao je Puljić.

Delagacija Vlade Hrvatske danas je razgovarala i sa poglavarom Islamske zajednice u BiH Huseinom Kavazovićem, koji je čestitao Plenkoviću za izborni uspjeh i brzo formiranje Vlade Hrvatske.

Kavazović je istakao da Islamska zajednica u BiH ima dobre odnose sa Rimo-katoličkom crkvom u BiH, te da je želja svih da ti odnosi imaju pozitivan efekat na kvalitetan odnos među muslimanima i katolicima u BiH.

"Islamska zajednica smatra da otvorena pitanja u BiH treba rješavati dijalogom, dogovorom političkih predstavnika naroda i građana BiH, i ne treba dopuštati da problemi narastaju i eskaliraju u ekscese", saopšteno je iz Muslimanske informativne agencije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana