Плате запослених у МУП-У веће за десет одсто

Срна
Плате запослених у МУП-У веће за десет одсто

Бањалука - Народна скупштина Републике Српске данас је, по хитном поступку, усвојила Закон о измјени и допуни Закона о платама запослених у МУП-у Српске, којим је прописано да полицијски службеници са средњом и вишом стручном спремом добију додатну накнаду од 10 одсто просјечне плате у МУП-у, остварене у протеклом мјесецу.

Скупштина је усвојила и Закон о измјенама Закона о локалној самоуправи, којим се до 30. јуна 2021. године продужава рок за усклађивање броја запослених у локалним самоуправама.

Посланици су усвојили и Закон о радио-аматеризму којим се системски уређује општи интерес, као и обавезе и овлашћења Савеза радио-аматера Републике Српске и радио-аматерских клубова, поступање радио-аматера и радио-аматерских клубова у ванредним ситуацијама, као и друга питања од значаја за радио-аматеризам.

Народна скупштина је усвојила и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима којим се утврђују формалноправни услови за успостављање резервног састава полиције.

Усвојен је и Закон о заштити од нејонизујућег зрачења, којим је прописана забрана кориштења соларијума за лица млађа од 18 година, као и нацрти закона - о печатима органа и институција Српске, о безбједности критичних инФраструктура у Српској и о заштити од пожара.

Након гласања о апсолвираним тачкама дневног реда, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић закључио је рад првог дијела четврте редовне сједнице и наставак заказао за уторак, 23. априла, у 10.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана