Писмо полицијског генерала Томислава Ковача: Људи из врха СДС-а раде на разбијању РС

Срна
Писмо полицијског генерала Томислава Ковача: Људи из врха СДС-а раде на разбијању РС

Бањалука - Генерал Полиције РС Томислав Ковач упутио је отворено писмо Главном одбору СДС-а, у којем је одбацио оптужбе које је на његов рачун изнио функционер те странке Драган Мектић и упозорио да се у врху СДС-а налази троје људи, а на нижим нивоима пет, који имају комуникацију са бошњачким и страним службама и директно раде на разбијању Српске.

- Лако ћемо с тим изаћи на крај. И ја и они ћемо на полиграф - детектор лажи. Нека они мени припреме питање, а ја за њих већ имам спремно. Позивам их да одаберу у којој земљи ће се то урадити. Ваш господин Мектић, а и други савјетници око њега, често користе флоскулу да су борци из рата, команданти, ја им на то одговарам: И они што Карађорђу одсјекоше главу и послаше је султану у Стамбол и они су са Карађорђем водили Први српски устанак и сјекли турске главе, али су на крају ради власти и њему је одсјекли - истакао је Ковач.

Он је у писму одбацио наводе о његовом учешћу у криминалу који се тиче ратне афере "Голфови" и оне у вези са пекаром из сарајевског насеља Рајловац, једног од 200 предузећа које су Срби организовано измјестили послије потписивања Дејтонског споразума с намјером да обезбиједе радна мјеста.

- Да вас подсјетим на измјештање "Енергоинвеста", "Унионинвеста", "Фамоса", "Орла", "Претиса"... Фабрика у којима је прије рата радило 100.000 радника, гдје је вриједност опреме била око три милијарде долара. И шта хоћете сада са спином "лопови", да ми потурите нешто, између осталог, због чега сте ме једним дијелом и смијенили, ако се сјећате већ у децембру 1995. године, када је настало арчење те имовине и када је пекара "Спринд" пренесена на Соколац, веома организовано - навео је Ковач.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица одбацио је Ковачеве тврдње.

- Ријеч је о обичним неистинама, којим не желим да се бавим. Такве тврдње имају за циљ дискредитацију СДС-а. То су обични и већ виђени памфлети које појединци користе у посљедње вријеме - рекао је Говедарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана