Петровић зове Бјелицу и Мићића да стану уз Додика

Ведрана Кулага
Петровић зове Бјелицу и Мићића да стану уз Додика

Добој - Потпредсједник СДС-а и градоначелник Добоја Обрен Петровић, који је на изборима изабран за посланика у Парламенту БиХ, позвао је страначке колеге да подрже Милорада Додика и буду дио будуће власти, а стање на терену показују да би такав став до краја седмице могло заузети неколико одбора највеће опозиционе странке.

Скупштина Градског одбора СДС-а Добој једногласно је прије неколико дана усвојила закључке којима је обавезала носиоце посланичких мандата из тог града, којих је тренутно троје, да у интересу грађана Добоја буду дио парламентарне већине у републичком и Парламенту БиХ.

Отворен позив да подрже Додика и јединство на које је позвао након избора Петровић је јуче упутио из Добоја, гдје је разговарао са Додиком, који је предсједник РС и лидер СНСД-а. Петровић је поновио да његова подршка лидеру СНСД-а у Парламенту БиХ није под знаком питања, а у складу је са одлуком добојског одбора, који је на сједници 1. новембра једногласно дао пуну подршку новоизабраним носиоцима мандата из те изборне јединице да буду дио власти Српске и на нивоу БиХ с циљем заступања интереса грађана Добоја.

Петровић је позвао да исто учине и високи функционери и потпредсједници СДС-а из бијељинске и романијске регије - Мићо Мићић и Милован Бјелица те и сви остали који су, како је рекао, “спремни да одрже своје сједнице” и у том погледу изврше притисак на Главни одбор, подсјетивши да је Додик позвао на јединство и слогу, када је ријеч о заједничком представљању у Сарајеву.

Саговорник “Гласа Српске” из СДС-а истакао је да је извјесно да ће барем пет или шест одбора до петка разматрати са ким ће сарађивати, а све у интересу грађана, додавши да добар дио сматра да, с циљем јединства и интереса грађана, треба подржати Додика.

Бјелица је јуче кратко потврдио за “Глас Српске” да ће коначан став тог дијела СДС-а утврдити на сједници регионалног одбора у проширеном саставу, коју је заказао за данас.

- Мој став је јасан. Морамо сарађивати и радити у интересу Републике Српске. Став сам изнио и на сједницама органима партије, а у наредним данима ћемо видјети шта ће се већ дешавати. Знам да ће наша изборна јединица то озбиљно разматрати и одлуку донијети у интересу становника Српске - рекао је Бјелица.

Први човјек бијељинског СДС-а јуче није хтио да говори о овој теми.

- Немам времена за коментар - казао је кратко Мићић.

Додик је казао да је са Петровићем разговарао и прије избора те навео да Петровића интересује само програм за овај град.

- Петровић није поставио ниједан захтјев, док други прво траже неко мјесто за себе. Овдје су навели шта је њихов капацитет, програм и проблеми. Добој заслужује да буде представљен са позиције једног од министара у Влади РС, а о томе ћемо се договарати овдје - оцијенио је Додик.

Посљедња сједница Главног одбора СДС-а одржана је 28. октобра у Бањалуци, када се водила жестока расправа у вези са тим да ли ова странка треба да преговара са СНСД-ом о међусобној сарадњи на нивоу БиХ, али и евентуалном уласку СДС-а у будућу Владу РС. Саговорник “Гласа Српске” из те странке тада је истакао да су тешке ријечи падале између оних који су за безусловну сарадњу и коалицију са најљућим политичким противницима и оних који су категорично против тога. Нова сједница Главног одбора СДС-а би требало да буде одржана у недјељу.

Захвалност

Обрен Петровић поручио је да су у протеклих осам мјесеци Милорад Додик и Влада Српске више урадили за Добој него чланови СДС-а у Савјету министара БиХ за четири године. Он је изразио жаљење што је Додик изгубио у Добоју на овим изборима, али је изразио наду да ће то заједничким радом бити промијењено у наредном периоду.

- Морамо дати гласове оним људима који помажу граду, а не оним који само причају - нагласио је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана