Петровић: СзП не зна шта ради, а ако зна - онда им нема помоћи

Срна
Петровић: СзП не зна шта ради, а ако зна - онда им нема помоћи

Бањалука - Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић изјавио је Срни да ова странка од свог оснивања промовише политику очувања надлежности Републике Српске које је добила Дејтонским споразумом и не види зашто би сада, након више од деценије борбе, пристала на бошњачку подвалу да се парламент БиХ, наводно борећи за Србе, испостави као мјесто гдје се доносе одлуке за ентитете и кантоне.

"Шта би било сљедеће? Да ли би под лажном бригом за грађане Републике Српске парламент БиХ почео да одлучује умјесто парламента Српске", упитао је Петровић.


Он је нагласио да странке које чине Савез за промјене ни овог пута нису знале шта раде, а уколико јесу онда за њих више нема ни повратка ни помоћи.

"И не само што су дозволили да парламент БиХ одлучује за неки кантон, а сутра ће покушати за Републику Српску, већ што су, наводно, бринући се за тамошње Србе прихватили и да постоји 'босански језик', што је још једна подвала коју нису схватили. Јер ако јесу џаба им се обраћамо, и на српском и на бошњачком језику. Они изгледа говоре босански", истакао је Петровић.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ подржао је јуче иницијативу Дениса Бећировића из СДП-а којом се позивају надлежни органи Херцеговачко-неретванског, Ливањског, Западнохерцеговачког и Посавског кантона да најкасније у року од 30 дана од дана њеног усвајања у Представничком дому, измијене и допуне своје уставе с циљем обезбјеђења уставне равноправности Срба.

Иницијативом се тражи да се у уставима кантона, у којима то до сада није учињено, прецизира и обезбиједи уставна равноправност српског и "босанског" језика, те ћирилице и латинице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана