Петровић: Политика градоначелника Дубровника унаказује комшијске односе

Срна
Петровић: Политика градоначелника Дубровника унаказује комшијске односе

Требиње - Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да политика коју према Требињу води градоначелник Дубровника Мато Франковић унаказује комшијске и сваке друге односе.

“Грађани Дубровника сигурно ће осудити таквог градоначелника и увјерен сам да ће му окренути леђа на првим изборима”, рекао је Петровић одговарајући на питање новинара да прокоментарише недавна дешавања када је Франковић смијенио директора Умјетничке галерије у Дубровнику Марина Ивановића након посјете Требињу, те отказивање учешћа рукометног клуба из тог хрватског града на требињском турниру 1. септембра, као и цијепање билборда са називом Требиња у Жупи Дубровачкој.


Требињски градоначелник истакао је да таква питања треба постављати дубровачком градоначелнику.

“Што се нас лично тиче, живимо свој живот. Имамо и културне догађаје, сарађујемо са много градова. Наравно, да смо имали добру сарадњу са Умјетничком галеријом у Дубровнику, али је човјек /Франковић/ осујетио могућност добре сарадње, није желио да се она оствари и то је његова ствар”, рекао је Петровић.

Према ријечима Петровића, таквог мишљења није много људи у Дубровнику као ни много челника у неким тамошњим институцијама који сматрају да је природно да се 23 година након рата могу заједнички одржавати културни и спортски догађаји.

Говорећи о уништеном билборду Требиња, који је Туристичка организација овог града поставила на дионици магистралног пута ка аеродрому Ћилипи у Дубровнику, Петровић је истакао да је очито да још постоје појединци и у Дубровнику и у Жупи Дубровачкој којима не одговара Требиње, те да не жели да говори о таквим људима.

Петровић је нагласио да ће билборд бити враћен у првобитно стање. “Наше није да реагујемо, постоје службе које прате рад, а обавеза установе која нам га је изнајмила јеСТЕ да билборд врати у нормално стање”, рекао је градоначелник Требиња.

Директор Умјетничке галерије града Дубровника Марин Ивановић посјетио је изложбу уприличену поводом 70 година од смрти сликара Атанасија Поповића, првог академски образованог ликовног умјетника из Требиња.

Ивановић је колегама из Требиња посудио нека Поповићева дјела и изјавио да му је драго због остварене сарадње, те како би волио да их буде више, и “ако не може другачије, да се барем кроз културу стварају везе и односи”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана