Petronijević: Tim odbrane pravi planove za reviziju presude

Srna
Petronijević: Tim odbrane pravi planove za reviziju presude

Banjaluka - Advokat Goran Petronijević izjavio je da je proveo dan sa prvim predsjednikom Republike Srpske Radovanom Karadžićem u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu gdje je pravni tim pravio planove o prikupljanju dokaza koji bi mogli dovesti do toga da uspije revizija drugostepene presude kojom je Karadžić u Hagu osuđen na doživotni zatvor.

“Čini mi se da smo mi iz tima odbrane gore podnijeli jučerašnju presudu nego Radovan Karadžić. On je nas smirivao”, rekao je Petronijević za Alternativnu televiziju i dodao da se Karadžić odlično drži.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić kaže da im je Karadžić rekao da je apsolutno svjestan da je presuda donesena na način koji ne oslikava činjenično stanje i ne predstavlja zadovoljenje pravde.

Direktor Centra za istraživanje rata i ratnih zločina Milorad Kojić ocjenjuje da je presuda politička i da je Karadžiću to i te kako jasno.

Prema njegovim riječima, Karadžić im je rekao da su haške sudije ljudi bez morala, zbog čega je drugostepenu presudu dočekao smireno.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je juče prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana