Петронијевић: Тим одбране прави планове за ревизију пресуде

Срна
Петронијевић: Тим одбране прави планове за ревизију пресуде

Бањалука - Адвокат Горан Петронијевић изјавио је да је провео дан са првим предсједником Републике Српске Радованом Караџићем у притворској јединици у Шевенингену гдје је правни тим правио планове о прикупљању доказа који би могли довести до тога да успије ревизија другостепене пресуде којом је Караџић у Хагу осуђен на доживотни затвор.

“Чини ми се да смо ми из тима одбране горе поднијели јучерашњу пресуду него Радован Караџић. Он је нас смиривао”, рекао је Петронијевић за Алтернативну телевизију и додао да се Караџић одлично држи.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић каже да им је Караџић рекао да је апсолутно свјестан да је пресуда донесена на начин који не осликава чињенично стање и не представља задовољење правде.

Директор Центра за истраживање рата и ратних злочина Милорад Којић оцјењује да је пресуда политичка и да је Караџићу то и те како јасно.

Према његовим ријечима, Караџић им је рекао да су хашке судије људи без морала, због чега је другостепену пресуду дочекао смирено.

Међународни резидуални механизам за кривичне судове у Хагу изрекао је јуче првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу другостепену пресуду којом га је осудио на казну доживотног затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана