Петковић: Недопустиви вербални напади Савеза за промјене

Срна
Петковић: Недопустиви вербални напади Савеза за промјене

Бањалука - Члан Предсједништва Уједињене Српске Милан Петковић изјавио је данас у Бањалуци да су недопустиви вербални напади Савеза за промјене на институције Републике Српске, у чему предњаче министар безбједности БиХ Драган Мектић и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

"Мектић константно вербално напада предсједника Српске Милорада Додика и потпредсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића. У уређеној земљи министар безбједности је политички непозната личност, а не портпарол било које политике", рекао је новинарима Петковић.


Он каже да је идентична прича Мектића и функционера СДА Адила Османовића када је ријеч о набавци наоружања за Министарство унутрашњих послова Републике Српске /МУП/, те да нису ништа рекли о набавци наоружања за МУП Федерације БиХ.

"Када је ријеч о Црнатку, недопустиво је да ликује јер Додик није имао полицијску пратњу у Хрватској. Умјесто што ликује, Црнадак је морао уложити све напоре да Додик добије државнички третман у Хрватској", додао је Петковић.

Он је навео да би Црнадак, умјесто вербалних напада, требало да се бави питањима која се односе на конкурс расписан за службенике у Министарству иностраних послова БиХ.

"Не мислим да би само Црнадак требало да се бави оваквим питањима, него и људи запослени у Министарству управе и локалне самоуправе Републике Српске гдје је расписан конкурс за пријем државног службеника, а услов је завршен правни или филозофски факултет и 180 ECTS бодова. Ова два занимања нису једнака, као ни 180 или 240 ECTS бодова", рекао је Петковић.

Говорећи о кандидатури Додика за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, Петковић је рекао да се Уједињена Српска још не може дати одговор да ли ће га подржати, јер не зна ко ће бити остали кандидати.

Он је напоменуо да Уједињена Српска није за политичке подјеле и вербалне сукобе у Републици Српској, јер ће на тај начин бити умањен број људи који ће изаћи на опште изборе у октобру ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана