Петковић: НСРС талац појединих посланика

Срна
Петковић: НСРС талац појединих посланика

Бањалука - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић рекао је јуче да је парламент ове седмице био неефикасан и да постаје талац појединих посланика који се не држе дневног реда те злоупотребљавају скупштински пословник, који се мора поштовати било да је ријеч о посланицима власти или опозиције.

Петковић је навео да му се чини да се од парламента настоји направити предизборни скуп на коме се износе програми партије, нападају политички противници и траже беспотребне паузе, док се не расправља о тачкама дневног реда које су у интересу грађана. То је илустровао чињеницом да је за два дана засједања, у оквиру наставка друге редовне сједнице, усвојено осам нацрта закона и по једна стратегија, извјештај и приједлог буџета.

- О измјенама Закона о привредним друштвима разговарано је више од четири часа. Нико није говорио на тему, већ о криминалу, стечајима, којекаквим фиктивним фирмама... Апсурд је да је тај акт на крају усвојен, а нико од посланика није био против - рекао је Петковић.

Петковић је рекао да посланик ПДП-а Драшко Станивуковић од почетка Скупштину претвара у циркус, те да му је, због кршења пословника, одузео ријеч када је овај намјеравао да у сали пусти снимак на којем, како тврди Станивуковић, службеник МУП-а Српске пријети смрћу његовом сараднику Ивану Бегићу.

Петковић је рекао да осуђује нападе полиције на било кога, те да је сагласан да о спорном питању расправља Одбор за безбједност, након што је то у сриједу навече затражила опозиција. Друга редовна сједница парламента Српске требало би да буде настављена почетком марта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана