Pendeš: Vojnici neće biti kažnjeni

V. K.
Pendeš: Vojnici neće biti kažnjeni

Sarajevo - Ministar odbrane BiH Marina Pendeš rekla je juče da izlazak pripadnika Oružanih snaga BiH na referendum o Danu Republike nema nikakve veze sa Ministarstvom odbrane.

Na taj način demantovala je da će vojnici biti sankcionisani zbog glasanja na referendumu. To je prethodno nagovijestio predsjednik Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamenta BiH Sifet Podžić koji je rekao da će biti obavljene provjere i da je na Ministarstvu odbrane i Generalnom inspektoratu da preduzmu mjere protiv pripadnika Oružanih snaga koji su u jednom televizijskom prilogu prikazani da se izjašnjavaju na referendumu u uniformama. Podžić je ocijenio da su tim potezom prekršili Ustav BiH.

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Dušanka Majkić je rekla da Podžićeva izjava ne predstavlja stav komisije, već njegov lični.

- To je dio vladajuće bošnjačke političke ujdurme. Podžić ne može da se pozove ni na jedan član zakona, ni Ustava, već može samo da galami kao i drugi iz Sarajeva - navela je Majkićeva i dodala da Podžić nije bio ovako kategoričan kada je lani u Srebrenici napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana