Пендеш: Војници неће бити кажњени

В. К.
Пендеш: Војници неће бити кажњени

Сарајево - Министар одбране БиХ Марина Пендеш рекла је јуче да излазак припадника Оружаних снага БиХ на референдум о Дану Републике нема никакве везе са Министарством одбране.

На тај начин демантовала је да ће војници бити санкционисани због гласања на референдуму. То је претходно наговијестио предсједник Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламента БиХ Сифет Поџић који је рекао да ће бити обављене провјере и да је на Министарству одбране и Генералном инспекторату да предузму мјере против припадника Оружаних снага који су у једном телевизијском прилогу приказани да се изјашњавају на референдуму у униформама. Поџић је оцијенио да су тим потезом прекршили Устав БиХ.

Члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност Душанка Мајкић је рекла да Поџићева изјава не представља став комисије, већ његов лични.

- То је дио владајуће бошњачке политичке ујдурме. Поџић не може да се позове ни на један члан закона, ни Устава, већ може само да галами као и други из Сарајева - навела је Мајкићева и додала да Поџић није био овако категоричан када је лани у Сребреници нападнут премијер Србије Александар Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана