Пендеш: БиХ преузима одговорност након што буде активиран МАП

Срна
Пендеш: БиХ преузима одговорност након што буде активиран МАП

Сарајево - Министар одбране БиХ Марина Пендеш изјавила је данас у Сарајеву да БиХ преузима велику одговорност за даље реформе након што буде активиран Акциони план за чланство /МАП/ у НАТО-у.

Пендешева је захвалила свим министрима спољних послова земаља чланица НАТО-а који су позвали БиХ да достави први годишњи програм с циљем активирања Акционог плана за чланство у НАТО.

Она је у обраћању новинарима подсјетила да БиХ 2014. године није имала ниједну укњижену локацију Оружаних снага БиХ, док су сада од укупно 63, на БиХ укњижене 33 локације.

"У Талину нам је 2010. године условно одобрен МАП, али сада смо добили и конкретне услове које је потребно урадити да би постали пуноправни чланови НАТО-а", рекла је Пендешева.

Пендешева је истакла да данашња одлука умногоме олакшава активности Министарства одбране БиХ, али и осталих институција БиХ, уколико буде усвојен први национални годишњи програм, преносе федерални медији.

"Желим захвалити свима у систему БиХ који су дали допринос да партнери у НАТО-у препознају наше напоре", изјавила је Пендешева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана