Pavlovića terete za tri krivična djela

Ž. D.
Pavlovića terete za tri krivična djela

Sarajevo - Vlasnik Pavlović banke iz Bijeljine Slobodan Pavlović, njen bivši direktor Petar Lazić, nekadašnji referent za obradu kredita Ljiljana Garić te Pavlovićev saradnik Blago Blagojević osumnjičeni su za tri krivična djela - pranje novca, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje službene isprave, izjavio je njihov advokat Miodrag Stojanović.

Pavlović je uhapšen u četvrtak na području Mostara, a ostali u Bijeljini po nalogu Tužilaštva BiH.

- Svi su istakli da će se u ovoj fazi braniti ćutanjem, s obzirom na to da im je tužilaštvo stavilo na raspolaganje obimnu dokumentaciju u vezi sa kreditom koji je Pavlović banka dala predsjedniku RS Miloradu Dodiku i preliminarne nalaze vještaka finansijske struke Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) - rekao je Stojanović nakon što su osumnjičeni u petak saslušani u Tužilaštvu BiH, koje je zatražilo da im bude određen pritvor.

Stojanović je naglasio da Pavlović nijednog trenutka nije bio u bjekstvu i da je u četvrtak kada je uhapšen krenuo da se javi u sjedište SIPA.

Komentarišući Pavlovićevo hapšenje, Dodik je kazao da je to pokušaj nametanja strahovlade i režima sile.

- Očigledno je da je stvorena psihoza straha od tih organa ili ponašanja koje ide za tim da je danas najvažnije mjesto u BiH Tužilaštvo BiH, koje nema ustavni osnov, ali to nikoga i ne zanima. Gotovo svako ko je nešto radio biće proganjan - rekao je Dodik i naveo da je on stalna meta, ali da nikada nije pronađeno ništa nezakonito.

Lider SDS-a Mladen Bosić je kazao da je u slučaju Pavlović banke ta stranka obavijestila pravosudne organe da su u posjedu dokumentacije koja daje naznake da se ne radi o poštenim stvarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana