Павловића терете за три кривична дјела

Ж. Д.
Павловића терете за три кривична дјела

Сарајево - Власник Павловић банке из Бијељине Слободан Павловић, њен бивши директор Петар Лазић, некадашњи референт за обраду кредита Љиљана Гарић те Павловићев сарадник Благо Благојевић осумњичени су за три кривична дјела - прање новца, злоупотребу службеног положаја или овлашћења и фалсификовање службене исправе, изјавио је њихов адвокат Миодраг Стојановић.

Павловић је ухапшен у четвртак на подручју Мостара, а остали у Бијељини по налогу Тужилаштва БиХ.

- Сви су истакли да ће се у овој фази бранити ћутањем, с обзиром на то да им је тужилаштво ставило на располагање обимну документацију у вези са кредитом који је Павловић банка дала предсједнику РС Милораду Додику и прелиминарне налазе вјештака финансијске струке Агенције за истраге и заштиту БиХ (SIPA) - рекао је Стојановић након што су осумњичени у петак саслушани у Тужилаштву БиХ, које је затражило да им буде одређен притвор.

Стојановић је нагласио да Павловић ниједног тренутка није био у бјекству и да је у четвртак када је ухапшен кренуо да се јави у сједиште SIPA.

Коментаришући Павловићево хапшење, Додик је казао да је то покушај наметања страховладе и режима силе.

- Очигледно је да је створена психоза страха од тих органа или понашања које иде за тим да је данас најважније мјесто у БиХ Тужилаштво БиХ, које нема уставни основ, али то никога и не занима. Готово свако ко је нешто радио биће прогањан - рекао је Додик и навео да је он стална мета, али да никада није пронађено ништа незаконито.

Лидер СДС-а Младен Босић је казао да је у случају Павловић банке та странка обавијестила правосудне органе да су у посједу документације која даје назнаке да се не ради о поштеним стварима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана