Павић очекује најбоље резултате странке на изборима од њеног постојања

Срна
Павић очекује најбоље резултате странке на изборима од њеног постојања

Трново - Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је данас у Трнову да на предстојећим општим изборима у октобру очекује најбоље резултате странке од њеног постанка, а посебно у Сарајевско-романијској регији, Бањалуци и Бијељини.

"То су три средине гдје ћемо добити знатно више гласова него до сада. Имаћемо више од 107.000 гласова, колико смо планирали, 15 посланика у Народној скупштини Републике Српске и два посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ", изјавио је Павић новинарима на скупу чланова и симпатизера ДНС-а.

Павић каже да тиме ДНС постаје одлучујући фактор у формирању власти и одлучивању на нивоу Републике Српске, а врло значајан фактор на нивоу БиХ.

"Према коалиционом договору, можемо да бирамо између предсједника Владе Републике Српске и предсједавајућег Савјета министара БиХ. Са таквим функцијама ДНС ће још више да ојача и учврсти своје позиције", сматра Павић.

Он сматра да ће ДНС у Сарајевско-романијској регији "добити људе који ће да вуку ову странку у будућност" и очекује да ће наредне године да буду године ДНС-а.

Носилац листе ДНС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ на предстојећим изборима Ненад Нешић рекао је да грађани Сарајевско-романијске регије препознају ДНС и његову умјерену политику, снагу странке и њену разумну политику.

"Очекујемо историјски успјех на изборима у Сарајевско-романијској регији - по једног директног посланика за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ", рекао је Нешић и додао да ће ДНС након избора имати активнију улогу у власти Републике Српске.

Према његовим ријечима, ДНС Сарајевско-романијске регије, у складу са коалиционим споразумом, подржава Милорада Додика за члана Предједништва БиХ из Републике Српске и Жељку Цвијановић за предсједника Републике Српске.

Функционер ДНС-а Александар Главаш рекао је да је листа ДНС-а у Сарајевско-романијској регији спој младости и искуства, политички непотрошених људи, са жељом да се докажу, прије свега у својој локалној заједници, а онда и у институцијама Републике Српске и БиХ.

Скупу су присуствовали највиши руководиоци ДНС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана