Павић и Тадић најавили могућу изборну и постизборну сарадњу

nezavisne.com
Павић и Тадић најавили могућу изборну и постизборну сарадњу

Бањалука - Предсједници ДНС-а Марко Павић и Народне странке Огњен Тадић најавили су данас у Бањалуци могућу изборну и постизборну сарадњу.

Павић је објаснио да то не значи да ће двије странке сарађивати послије избора него да ће у наредном периоду покушати договорити платфорну и утврдити да ли има могућности да се та сарадња оствари.

"Ми нисмо ниједно поље наше сарадње данас затворили. Ми смо практично данас отворили поља наше сарадње, прије свега сарадње на добробит Републике Српске, па онда сарадње за будуће изборе а онда и постизборне сарадње јер ако ћемо сарађивати нећемо сарађивати кратко и само на једном питању него наша је жеља да сарађујемо на много питања", рекао је Павић.

Тадић је рекао да је закључено да је на политичкој сцени Републике Српске превише свађа и да постоји одговорност да се отвори простор за умјерену и нормалну политку, која, како је рекао грађане не завађа нити им намеће ауторитете који зарад сопственог опстанка на власти ниподаштавају интересе РС и њеног народа.

"ДНС је озбиљна и витална политичка организација која је у суочењу с бројним изазовима у прошлости успјела да покаже да је у стању да остане на ногама и да се не поколеба кад је у питању политика средњег пута", рекао је Тадић.

Додао је да је ово први пут на политичкој сцени да се странке окупљају ради тражења рјешења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана