Павић: Залагати се за конститутивност Срба у ФБиХ

Срна
Павић: Залагати се за конститутивност Срба у ФБиХ

Бањалука - Предсједништво ДНС-а закључило је данас да се ова странка мора залагати за конститутивност Срба у четири кантона у Федерацији БиХ у којима Срби нису чак ни конститутивни, саопштио је предсједник ДНС-а Марко Павић.

Павић је након сједнице Предсједништва ДНС-а у Бањалуци рекао новинарима да ДНС неће ући у било коју власт која неће омогућити конститутивност Срба, била та власт на нивоу ФБиХ или на нивоу БиХ која може утицати на конститутивност народа.


Када је ријеч о ситуацију у Републици Српској, Павић је рекао да је на сједници констатовано да ДНС доприноси стабилнијем и мирнијем животу и раду у Српској, те да покушава тензије смањити и довести до дијалога свих оник који имају различита мишљења и ставове о неким питањима.

Он је рекао да је Предсједништво ДНС-а за предсједника Изборног штаба ове странке на предстојећим изборима на нивоу Републике Српске изабрало Драгомира Јовичића.

"Утврдили смо шему и организацију изборних штабова од Републике Српске, регија и општина која ће бити прослијеђена до општинских нивоа и мјесних одбора странке како се морају организовати", истакао је Павић.

Павић је рекао да је договорена израда извода скраћеног програма ДНС-а који важи до 2020. године са којим ће се грађани моћи упознати, а чији су главни циљеви очување уставног поретка Републике Српске, поштовање Дејтонског споразума, противљење преносу овлаштења на ниво БиХ, рјешавање економских питања и избацивање политиканства из скупштинских сала.

Он је рекао да би, према изборном програму ДНС,-а једна од двије кључне кандидатске функције на предстојећим изборима требало да припадне овој странци.

Павић је нагласио да о кандидатима још није било коалиционих договора у Републици Српској и да би разговори коалиције о овој теми могли бити одржани пред крај марта.

Он је рекао да ДНС није имао званичних разговора са опозицијом у Републици Српској, истичући да га радују позитивни ставови опозиције према ДНС-у.

Павић је истакао да је Предсједништво ДНС-а констатовало да је унутрашње стање у ДНС-у изузетно добро и да влада позитивна енергија, те да странка има довољно енергије да ове године постигне најбоље резултате на изборима од свог оснивања.

"Резултати анкета говоре да је ДНС стално у успону и да расте и да добро стање у странци гарантује добар изборни резултат на наредним изборима", додао је Павић.

Он је рекао да ДНС жели да ставове ове странке што више приближи грађанима и бирачима да би они могли донијети правилну одлуку и дати повјерење ДНС-у на предстојећим изборима.

"Опредјељење ДНС-а јесте да на предстојећим изборима освојимо више од 100.000 гласова, више од 12 посланика, те у разговору са коалиционим партнерима борба за једну од двије појединачне функције", додао је Павић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана