Павић: Основа изборне платформе - економска питања и обичан човјек

Срна
Павић: Основа изборне платформе - економска питања и обичан човјек

Требиње - Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је данас у Требињу да је ова политичка партија сваким даном све јача и снажнија и да хоће на изборима да има незаобилазну улогу у формирању власти, али и доношењу одлука на свим нивоима власти и одлучивању у Републици Српској и БиХ.

Павић је након сједнице Предсједништва и Главног одбора /ГО/ ДНС-а истакао да су основа изборне платформе ове партије економска питања и живот обичног човјека, поручујући да се ДНС неће бавити свађама, препиркама, нити разним националним и националистичким питањима.


“Према свим показатељима грађани све више повјерења дају ДНС-у. Ми желимо, не да владамо, него да одговорно извршавамо вољу народа у свим институцијама”, истакао је Павић.

Предсједник ДНС-а је истакао да би се, по посљедњој анкети која је рађена, 14,2 одсто бирачког тијела опредијелило за ову политичку партију, што је, како каже, много више него на претходним изборима, а што се уклапа у њихов циљ од 12 до 15 посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Он је додао да је данас одлучено и ко ће бити носиоци листа за Народну скупштину Републике Српске и парламент БиХ.

Носилац листе за Народну Скупштину Републике Српске изборне јединице један је Душко Ивић, за изборну јединицу два Дане Малешевић, за изборну јединицу три Недељко Чубриловић, а за изборну јединицу четири Синиша Микић.

За изборну јединицу пет носилац листе је Славко Глигорић, за изборну јединицу шест Ђорђе Поповић, за изборну јединицу седам Споменка Стевановић, за изборну јединицу осам Александар Главаш, а за изборну јединицу девет Споменко Стојановић.

За парламент БиХ за изборну јединицу 21 - Бањалука, Градишка и Приједор носилац листе биће Дагутин Родић, за изборну листу 22 Бобан Јовичевић, а за изборну јединицу 23 Ненад Нешић.

Павић сматра да су то људи који могу носити листе и одговарати за оно што раде у институцијама за које су предложени.

Он је изразио задовољством и “растом” странке у Херцеговини, те истакао да очекује једног посланика за Народну скупштину из ове регије.

Коментаришући искључивање начелника општине Љубиње Дарка Крунића из странке, чиме су изгубили и једино начелничко мјесто у Херцеговини, Павић је истакао да ДНС није прихватио да СДС уђе у власт, на чему је по сваку цијену инсистирао Крунић.

“То није никакав гријех ни за странку, ни за Крунића већ за општину Љубиње. Ми смо ту локалну заједницу почели третирати као своје мезимче, а сада је она негдје у крају. Ми то нисмо жељели, али ако немамо комуникацију са начелником, онда трпе грађани”, рекао је Павић.

Павић је објелоданио да су ДНС и Снага Херцеговине договорили да на опште изборе изађу заједно на једној листи за Народну Скупштину Републике Српске.

“Мени је изузетно драго што је дошло до овог договора, јер изузетно цијеним ову странку и њеног предсједника Слободана Шарабу. За нас је ово озбиљна и принципијела странка, што се уклапа у укупну политику ДНС-а”, рекао је Павић.

Он је додао да су то двије странке које воде рачуна о локалном и регионалном развоју.

Шараба је изразио задовољство постигнутим договором.

“Договорили смо се да на листи ДНС-а за Народну скупштину Снага Херцеговине има једног свог члана”, рекао је Шараба и додао да ће на листи бити Бранка Радмиловић, директор Центра за социјални рад у Билећи.

О изборној платформи ДНС говорио је и предсједник Политичког савјета ДНС-а Миле Дмичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана